Hvilken El-varmer skal jeg vælge?

Terrassevarmer med el som energikilde
Elvarmere er effektive, optager ikke meget plads på din terrasse og behøver blot en stikkontakt, så er du i gang.
Men – det kan være lidt en jungle at finde ud af, hvilken type, der matcher dit behov bedst.

Herunder forsøger vi at forklare, hvordan de forskellige slags varmerør virker og hvad det betyder for lysafgivelse, effektivitet og placering. Vi tager udgangspunkt i, hvor meget lys, de forskellige rør afgiver, da det tit er afgørende i købssituationen.

Moderat lys
I denne kategori finder vi de infrarøde varmere med Low Glare (LG) rør.

Infrarøde stråler er rene varmestråler. De varmer ikke luften, men kun det, de rammer. Man kan for nemheds skyld sammenligne de infrarøde stråler med solens stråler – den infrarøde varmeeffekt svarer til den umiddelbare varme, man fornemmer, når solen titter frem fra en sky.
Fordelen ved de infrarøde rør er, at terrassevarmeren opnår fuld effekt på under 1 sekund, og ikke bruger energi på at opvarme luften. Op til 96% af elektriciteten bruges på at opvarme dig og dine gæster på terrassen, og kun en lille smule på lysafgivelsen.

Lyset, som disse rør afgiver, kan være både rødligt, orange og klart hvidt. Hvilken farve, det enkelte produkt afgiver, er beskrevet individuelt på varesiden.

Varmerør, som også falder under denne kategori, er: Halogen, Golden Tube, Golden Shadow og Rose Gold.

Svagt lys
Terrassevarmere, som kun afgiver et svagt lys vil typisk være udstyret med infrarøde Ultra Low Glare (ULG) eller carbon-rør.

ULG-rør har typisk en energiudnyttelse på op til 96%, mens carbon-rørene ligger på omkring 60% – begge har en ret begrænset lysafgivelse.

En terrassevarmer med carbon-rør har en lidt længere opstartstid end ULG-rør.

Fordelen ved begge disse rørtyper er, at de ikke lyser lige så meget op i rummet, som LG-rørene. Selve røret i varmeren lyser, når det er tændt, men det skaber ikke på samme måde lys i varmerens omgivelser.

Meget svagt lys
Her findes terrassevarmere med infrarøde No-glare, Zero-glare og ULG+-rør – dette er alle betegnelser for, at alt rest-lys er fjernet. Røret kan stadig ses i varmeren, men det vil ikke sende lys ud i varmerens omgivelser.

På dette stadie begynder vindforhold at have en betydning for varmeeffekten. Den varme, som disse rør afgiver, vil have større tendens til at kunne blæse væk. Vi anbefaler derfor, at denne type terrassevarmere primært benyttes i overdækkede og afskærmede omgivelser – det optimale vil være, at kun to sider på terrassen er åbne.

Intet lys
Der findes terrassevarmere, som intet lys afgiver. De vil typisk være udstyret med infrarøde no-light eller black-light-rør, hvilke har en energiudnyttelse på ca. 60%. Derudover har disse varmere enten monteret en keramisk- eller en glasfront, som vil stjæle lidt af varmen. Vi anbefaler derfor, at man bevæger sig op i watt for at få den ønskede varme. Det vil også være nødvendigt med flere varmere, da en enkelt ikke opvarmer et ret stort areal.

Disse varmere er desuden meget vindfølsomme og anbefales derfor primært til overdækkede, lukkede terrasser.