Hvorfor skal jeg vælge en El-varmer?

Terrassevarmer med el som energikilde
Generelt belaster elvarmere miljøet i mindre grad end gasvarmerne, de giver en mere effektiv varmefordeling, og de er nemme at flytte rundt, kræver blot en stikkontakt.
Der findes en del forskellige typer:

Infrarød-varmer (kortbølgespektret)
Infrarøde stråler er rene varmestråler. De varmer ikke luften men kun det, de rammer. Sammenligner man de infrarøde stråler med solens stråler, svarer den infrarøde varmeeffekt til den umiddelbare varme, man fornemmer, når solen titter frem fra en sky. Infrarøde stråler indeholder modsat solen ingen skadelig ultraviolet stråling.
Fordelen ved den infrarøde varme er, at terassevarmeren opnår fuld effekt på under 1 sekund, og den bruger ingen energi på at opvarme luften.
Man kan således meget nøjagtigt beregne udgiften til forbrug. Eksempelvis koster 1 time ca. kr. 6,30, hvis du har en infrarød terrassevarmer med en effekt på 1,5 KW i 1 time. Med en terrassevarmer på gas vil samme tidsrum koste ca. kr. 12,00-15,00.
Desuden vil en infrarød terrassevarmer hverken forurene eller skabe træk. Den bliver ikke mindre effektiv med årene, men giver fuld effekt i hele levetiden, som er ca. 7.000 brændetimer.
Varmerør, som også falder under denne kategori: Golden Tube, Golden Shadow og Rose Gold.

Halogenvarmer (mellembølgespektret)
Bruger mere energi på at producere lys end varme og er derfor, set i sammenligning med andre modeller, ikke så varmeeffektiv. Opvarmer også luften og bliver selv varm. Varmeeffekten afhænger af halogenvarmerens fysiske størrelse. Varmer dog hurtigt op og er billig i anskaffelse.

Reflektorvarmer (langbølgespektret)
Med traditionelle varmeelementer, opvarmer luften. Forholdsvist lang opvarmningstid og begrænset antal brændetimer. Billig i anskaffelse.

Tungstensvarmer
Giver samme varme som infrarøde varmere og afgiver et svagt gulligt skær. Varmeren har forholdsvist kort opstartstid og virkelig god energiudnyttelse. Er især god til større arealer, da den har en formidabel effekt på trods af f.eks. vind.
Vær opmærksom på, at tungstensvarmerne fås både med gas og el som energikilde. Vælger du gas, har du brug for at kunne tilslutte både el og enten gasflaske eller naturgas. Ved en tungstensvarmer på el kræves naturligvis kun en stikkontakt.

No-Glare-varmer
Et No-Glare-Varmepanel varmer ved strålevarme og har en udmærket varmefordeling. Varmeren er lidt længe om at afgive varme, men udstråler til gengæld intet lys. Vær opmærksom på, at modellerne med glaskeramisk forside afgiver mindre varme.

Kulfiber/carbon-varmer
De har en lidt længere opstartstid end de infrarøde halogen modeller, men afgiver mindre lys end f.eks. de infrarøde varmere. Energiudnyttelse er også lidt mindre, men lyset er som nævnt mere behageligt.

Indkøbskurv