Modelguide

Modelguide

Hvilken model skal jeg vælge?

Det er måske nemt nok at beslutte, at du gerne vil have en terrassevarmer. Det giver god mening, hvis du også elsker at sidde ude og gerne vil kunne holde varmen på de skønne sommeraftener, når duggen falder og kulden kommer snigende.
Men herefter kan det desværre godt blive lidt indviklet. For skal det nu være en gas- eller el-varmer? Skal det være en fritstående model eller en der hænger på væggen?
Om du vil vælge gas eller el som energikilde, kan du blive klogere på ved hjælpe af vores produktguide. Og de forskellige modeller vil vi beskrive for dig herunder:

Lofthængt model

Fælles for loftmodellerne er, at de kan hænge over et bord på en overdækket terrasse, i en udestue, et orangeri eller i forteltet på campingpladsen. Terrassevarmeren leveres med kædeophæng og monteres derfor nemt i en krog eller lignende. 

Fordelen ved en lofthængt model er, at du kan placere den centralt over havebordet, så alle omkring bordet får samme effekt af terrassevarmeren.
Ulempen er selvsagt, at en lofthængt model kræver et loft. Dermed er denne model knapt så fleksibel som mange af de andre typer.

Væghængt model

Disse modeller er, som navnet siger, beregnet til at montere på en væg. Terrassevarmeren kommer med et justerbart monteringsbeslag, som gør det muligt at justere vinklen på terrassevarmeren, så man kan opvarme det ønskede område.

Fordelen ved en væghængt terrassevarmer er, at den er godt beskyttet mod vind og vejr, den er diskret og den optager ikke gulvplads.
Omvendt betyder placeringen på væggen, at den er mindre fleksibel i forhold til placering sammenlignet med fritstående modeller.

”Under bordet” model

Terrassevarmere til placering under bord er perfekt til at sikre en god varme nedefra. Dermed er det helt slut med kolde fødder, når I sidder på terrassen og nyder en sommeraften.

Fordelen ved denne model er, at den er diskret og fleksibel. Den kan nemt flyttes rundt, så længe ledningen kan nå, så de mest kuldskære i selskabet kan få terrassevarmeren placeret tættest på. Omvendt kan den også placeres centralt, så alle omkring bordet kan få samme gavn af varmen. Eller brug måske to, hvis du har et langt havebord.

Terrassevarmere under bordet er lidt mere i farezonen i forhold til spark eller skub, der kan få den til at vælte. De modeller, vi forhandler, er udstyret med en vælte-sikring, der betyder, at strømmen afbrydes hvis terrassevarmeren vælter. Strømmen genetableres i det øjeblik terrassevarmeren rejses op igen.

Cafébord model

Dette specielle produkt er et elegant cafébord med indbygget terrassevarmer. Varmekilden er placeret under bordet, så den spredes jævnt og behageligt 360 grader rundt om bordet. Denne model er ideel til barer, restauranter eller til stående arrangementer.
Cafébordet er nemt at flytte rundt på, så du får en høj grad af fleksibilitet, og behøver dermed ikke overveje om bord og terrassevarmer er placeret optimalt i forhold til hinanden.

Bordmodel

Har man ikke mulighed for eller ønske om at placere en hængemodel over bordet er bordmodellen et godt valg. Bordmodellen vil ved placering midt på bordet fordele varmen jævnt til alle personer omkring bordet.

Bordmodellen er super fleksibel og kan let flyttes rundt, også hvis du får behov for at flytte bordet. Den er desuden godt beskyttet mod skub, men skulle uheldet være ude, har disse modeller også vælte-sikring.
Omvendt optager terrassevarmeren plads på bordet, hvilket kan være en ulempe, hvis I sidder mange omkring et mindre havebord.

Gulvmodeller - fritstående modeller

Gulvmodellerne er effektive som fritstående supplerende opvarmning på altanen, terrassen eller i udestuen. De findes i flere forskellige modeller, så du har mulighed for at vælge præcis den model, der bedst opfylder dine behov.
Flere af de fritstående el-modeller udmærker sig desuden ved, at de kan anvendes både indendørs og udendørs. Gas bør kun bruges udendørs.

Fordelen ved en fritstående model er, at den let kan flyttes rundt efter behov. Specielt hvis du vælger en af de elektriske modeller, der ikke vejer så meget. Det eneste du skal sikre dig er, at ledningen kan nå. Dermed kan terrassevarmeren flyttes rundt på terrassen, så varmen er der hvor du ønsker den.

Ulempen er, at terrassevarmeren med sin fritstående placering ikke kan give lige god opvarmning til alle omkring bordet. Desuden kan de fritstående terrassevarmere være lidt mere udsat i forhold til skub og stød, der kan få især el-terrassevarmeren til at vælte. Derfor er det en god idé at sikre ledningen på de elektriske modeller, så du ikke risikerer at snuble over den. 


Udvalgte produkter