Bålfade - Støbejern

Her finder du bålfade udført i støbejern. Disser er typisk lidt kraftigere i kvaliteten og dermed lidt tungere. De får hurtigt en smuk patinering, men holder nemt i mange år.

Tilpas visning

Filter

Montering

Energikilde

Placering

Producent

Viser alle 7 resultater

Hygge-garanti

Der er ikke noget som knitrende ild, der kan skabe stemning på alle tider af døgnet og året. Hvem kan ikke fremkalde duften af brændt snobrød og tilrøget hår… Både børn og voksne bliver betagede af flammernes dansen, mens mørket falder på.

Både sommer og vinter er det næsten magisk at blive budt velkommen af tændte fakler og små bålfade ved hoveddøren eller rundt omkring i haven. Så indret blot dit uderum med flere muligheder for levende ild, det skaber en helt fantastisk effekt og stemning.

Materialer – mange muligheder

Bålfadene kan fås i stål, støbejern eller i et keramisk letvægts-materiale med terrazzo-look. Materialerne har hver især deres fordele og ulemper.

Stål er lettere end støbejern, så det er lidt nemmere at flytte rundt med. Til gengæld forgår det hurtigere end støbejern. Begge metaller får hurtigt et smukt, patineret, rustrødt udseende.

Det keramiske materiale ændrer ikke udseende og er også nemt at ’tage med sig’ derhen, hvor man gerne vil sidde.

Pas godt på dit bålfad og forlæng dets levetid

Bålfade har faktisk ikke brug for ret meget vedligeholdelse. Husker du blot et par enkelte ting, kan du have glæde af dit bålfad i mange år.

Sørg for at hælde vandet ud, hvis det har været regnvejr. Det mindsker risikoen for gennemtæring af rust, og det gør det noget nemmere at få ild i bålet 😉 Alle støbejerns-bålfade har et lille afløbshul midt i. De andre må tippes, så vandet kan rende ud.

Støbejernsfade kan med fordel rengøres med en stålbørste et par gange årligt.

Både stål- og støbejernsfade kan behandles med almindelig madolie for at nedsætte mængden af rust. Dup olie på med køkkenrulle, lad det sidde lidt og tør efter.

Byg et godt bål

Find nogle små tørre kviste og spåner – gerne nåletræ og gerne træ, der har ligget i et års tid. Brug ikke træ, som er malet, lakeret eller trykimprægneret – de afgiver giftige dampe, når de brænder.

Placer lidt sammenkrøllet avispapir i midten af bålfadet. Læg de tørre kviste og spåner rundt omkring avispapiret, så de danner en pyramide. Sæt ild til.

Når flammerne får fat, lægges mere brænde på – nu kan du begynde at lægge nogle lidt større stykker på. Fortsæt indtil bålet har den ønskede størrelse.

Madlavning over bål

Rusk lidt op i hverdagen og ’leg ferie’ ved at flytte madlavningen udenfor. Om vinteren er det måske blot til en kop kakao og en ristet skumfidus. Men hele sommerhalvåret er alle muligheder åbne – og vi har naturligvis, hvad du skal bruge: grillriste, vaffeljern, toastjern, pølseholder, bonfire-sæt til madlavning over bål og skønne gryder og pander hertil. Alt, hvad hjertet kan begære – uanset om du vil tilberede en enkelt skumfidus eller et helt måltid!

Inviter for eksempel til søndagsbrunch i haven og lav al maden over bål – havregrød med toppings, æg og bacon, pølser, pandekager, vafler, lækkert brød… Kun fantasien sætter grænser.

Sikkerhed omkring dit bål

Ild er fantastisk – og farligt! Men overholder du nogle sikkerhedsregler, behøver der ikke at være fare på færde.

Vær altid opmærksom når du placerer dit bålfad. Både på underlag og omgivelser.
Mange bålfade kan blive meget varme underneden og der vil altid kunne springe en glød. Så sørg for at dit bålfad ikke står på noget brandfarligt og at det er i god afstand til bevoksning, bygninger og stråtag. Tænd kun bål i stille vejr og hav altid vand i nærheden!