Støbejerns pejse

Robust, langtidsholdbar og effektiv – ja, det er blot nogle af de ord, der beskriver støbejernspejse.

Støbejern ruster naturligt og man vil derfor hurtigt se en smuk patina på sin pejs, så den får et helt unikt udtryk.

Støbejernet holder enormt godt på varmen, så du kan sidde ude længe rundt om din pejs. Vil du bruge den til madlavning, kan du finde flere muligheder her

Tilpas visning

Filter

Montering

Energikilde

Placering

Producent

Viser alle 7 resultater

Pas godt på din støbejernspejs

Der findes efterhånden virkelig mange forskellige slags havepejse i forskelligt materiale. Intet materiale er for så vidt bedre end andet, men de kræver hver især noget forskelligt, når det kommer til pleje og vedligehold.

Alle havepejse kan trænge til at blive gjort rene efter en dejlig lang sommer. Men de skal ikke behandles helt ens. Fremgangsmåden afhænger af det materiale, de er lavet af.

Støbejern er robust, langtidsholdbart og effektivt. Det er tungt og solidt i sig selv, så her er intet behov for ekstra tyngde. Du får desuden lidt ekstra ud af denne type pejs, da støbejernet holder på varmen i lang tid.

Støbejern ruster, ligesom stål, helt naturligt og man vil derfor også her hurtigt opleve den smukke patina på sin pejs og bålfad. Men fuldstændig som ved en stålpejs, er det muligt at genskabe den sorte overflade med en spraymaling.

Vedligehold af støbejernspejs

Støbejern har bedst af brun sæbe – lad det sidde natten over med husholdningsfilm eller andet plast over, så det ikke tørrer ind, derefter er skidtet nemt at fjerne. Når havepejsen er tørt igen, smøres det ind i almindelig smagsneutral madolie. Du kan bruge ovnsværte eller, som nævnt, en spraymaling, hvis du gerne vil friske den sorte farve lidt op.