Pizzaovne

Stort udvalg af pizzaovne – så du kan bage virkelig lækker pizza hjemme på din egen terrasse.

Her finder du ovne med el, brænde, træpiller eller kul som energikilde. Nogle skal bruges ovenpå din grill, mens andre er ovnen i sig selv.

Ovnene har vidt forskellige udtryk – lige fra den rustikke i ler til den strømlinede i stål.

Fælles for alle pizzaovnene er dog, at de hurtigt leverer pizzaer med den helt rigtigt sprøde bund.

Læs mere under produkterne.

Tilpas visning

Filter

Montering

Energikilde

Placering

Producent

Effekt

Viser alle 9 resultater

Hvordan bruger jeg min pizzaovn?

Som du kan se, har vi flere forskellige slags pizzaovne i vores sortiment og de kræver naturligvis lidt forskellige teknikker hver især.

I pizzaovnen til træpiller tændes op i brænde ’skuffen’ og ilden bevæger sig ind over ’loftet’ i ovnen og opvarmer ad den vej. Vi anbefaler at dreje pizzaen, da åbningen af ovnen altid vil være en smule køligere end bagvæggen.

I sortimentet findes også en pizzaovn, som skal bruges sammen med din gas eller kulgrill. Ved kulgrill tændes op i kullene, når de er varme, placeres ovnen på risten over kullene, og du holder øje med temperaturen inden i ovnen på varmeindikatoren ovenpå. Når ovnen når de ca. 400°, er den klar til brug. Drej gerne din pizza undervejs i bagningen.
Samme fremgangsmåde gælder sådan set for gasgrill. Tænd op i grillen og fortsæt som ovenfor.

For den mexicanske pizzaovn er proceduren, at du tænder med kul eller brænde direkte på pizzastenen. Når bålet er kommet godt i gang og du kan mærke varmen udenpå ovnen, skubber du brænde eller kul ud til siderne og tilbage i ovnen, så der bliver plads til pizzaen. Læg evt. endnu et par store stykker træ ind bagerst i ovnen for at sikre en konstant varme. Du vil nu se luftstrømmen fra fronten af ovnen og ud gennem skorstenen fungere perfekt. Efter meget kort bagetid har du ægte stenovnsbagt pizza.

Der er også to pizzaovne, der tændes op helt traditionelt med brænde i brændkammeret, som så varmer pizzastenen i ovnrummet op.

En enkelt pizzaovn er med el som energikilde. Den elektriske pizzaovn kan du bruge både inde og ude. Den er så smart, at den passer fint i et køkkenskab, så du hurtigt kan hente den frem, når pizzatrangen melder sig. Efter blot 20 minutters opvarmningstid, kan du bage lækre stenovnspizzaer på 2 minutter.

Et tip er, for alle ovne, at forbage pizzabunden kort og først herefter tilføje fyld og bage pizzaen færdig. Drej pizzaen jævnligt for at sikre en ensartet bagning. Bagning foregår hurtigere end i en almindelig ovn, så bliv i nærheden. Du finder pizzaspader og andre nyttige redskaber i vores tilbehørskategori.

Pizzaen er født i Napoli
Pizza betyder det samme på alle sprog, og der findes stort set ikke en plet i verden, hvor man ikke kan finde et pizzeria. Pizzaens popularitet og ekstraordinære udbredelse har ansporet adskillige lande til at erklære ophavsret til produktet, heriblandt USA, men såmænd også Norge! Det har fået byen Napoli i Italien til én gang for alle at slå fast, at pizzaen stammer fra Napoli. Basta.
En komite nedsat af ernæringsfysiologisk institut på universitetet i Napoli har slået fast, at den autentiske napolitanske pizza er den eneste ene. Det vil sige pizza med tomater i to versioner: Margherita og Marinara. Produktspecifikationen er strengt videnskabelig, men bliver behandlet med et øje på traditionen og et glimt i øjet af de napolitanske pizza-bagere. Byen har besluttet at hylde pizzaen ved en årlig fem dage lang pizza-fest, hvor alle byens pizza-ovne gløder dag og nat, og bagerne giver publikum adgang til at se deres akrobatiske jongleren med dejen.