El Terrassevarmer

En el terrassevarmer eller varmelampe er både billig i drift og giver et meget højt og effektivt varmeniveau.

Den kan monteres alle steder og de fleste modeller tåler det danske klimas mange udfordringer.

Som du kan se på kategorierne herunder, findes der flere slags el terrassevarmere. De har hver deres fordele og ulemper – for at få det overblik, så tag eventuelt et kig i vores produktguide.

Tilpas visning

Filter

Montering

Energikilde

Placering

Producent

Effekt

Terrassevarmere og varmelamper

Forlæng de lyse, men måske kølige, sommeraftener

En terrasse er mere end nogle kvadratmeter med vejrbestandige møbler. Det er her, du, familien og alle jeres gæster skal hygge, spise, fortælle historier, se solnedgangen og i det hele taget nyde livet. Det kalder på varme, rare møbler og hyggelig stemning.

Med en terrassevarmer kan du nyde sommeren, selvom kulden kommer snigende hen ad aftenen. Du behøver ikke at gå inden døre, men kan læne dig tilbage i din havestol og nyde de dejlige aftener sammen med dem, du holder af.

Hvorfor skal jeg vælge en elektrisk terrassevarmer?

Generelt belaster elvarmere miljøet i mindre grad end f.eks. gasvarmere, de giver en mere effektiv varmefordeling, og de er nemme at flytte rundt, kræver blot en stikkontakt.
En el-terrassevarmer er, som nævnt, en meget effektiv opvarmningsform, som koster få kroner i timen i strømforbrug. Samtidig kan den dække et areal på helt op til 16 kvadratmeter alt afhængig af model og vindforhold.

Elektriske varmelamper kan typisk fås med alt fra 600-2500 watt. Når du skal tage stilling til, om du skal vælge en varmelampe med eksempelvis 600, 1400, 2000 eller 2500 watt, skal du fokusere på montagehøjden, arealet som skal opvarmes af varmelampen, hvor vindudsat din terrasse er, og om du kun kommer til at sidde ude om sommeren eller også vil have ydersæsonen med.

Hvis du ved, at du kun benytter din varmelampe i sæsonen fra maj-august, kan du vælge en model med lavere watt i forhold til, hvis du også vil sidde ude i det tidlige forår og sene efterår.

Om du så skal vælge f.eks. halogen- eller kulfiberrør er varmemæssigt mindre afgørende, så længe det er infrarøde rør. Det betyder nemlig, at varmen stråler ud fra varmeren som stråler fra solen. Du mærker varmen på samme måde, som hvis du sad i solen. Varmeren varmer kun dig og dine gæster op, ikke luften. Hvilket gør, at varmen ikke blæser væk lige så nemt som ved f.eks. en gasvarmer.

Der er altså ret mange fordele forbundet med at vælge en el-terrassevarmere fremfor en gasdrevet.

Fordele ved en terrassevarmer eller varmelampe

  1. En el-terrassevarmer er yderst varme-effektiv og påvirkes ikke synderligt af vind.
    Den infrarøde varme er den mest effektive varmeform, da den opvarmer objekter og personer – og ikke luften. Dermed vil varmen heller ikke blive påvirket af vinden.
  2. Den er billig i drift.
    El-terrassevarmere er oftest dyrere at købe end terrassevarmere på gas. Dog bruger eldrevne varmere mindre energi på at opvarme et område end gasvarmere, og derfor er denne type terrassevarmer billigere i drift.
  3. Den forurener langt mindre.
    En af de største fordele ved el-terrassevarmere er, at de er den mest miljøvenlige løsning, da de udleder mindre CO2 end gas-terrassevarmere. Dog varmer eldrevne et mindre område end gas-terrassevarmere, og der skal flere apparater til ved større arealer.
  4. Den er diskret både i størrelse og lyd.
    En el-varmer er langt mindre end en gasvarmer og siger ikke en lyd. En gasdrevet terrassevarmer har altid en lidt ’hvæsende’ lys, når den er tændt. En elvarmer har ingen lyd overhovedet.

Hvilken terrassevarmer er bedst?

En god terrassevarmer er først og fremmest en, der lever op til dine behov. Derfor er det vigtigt, at du klarlægger, hvilke behov din varmelampe skal dække, for så er der større chancer for, at du finder en god terrassevarmer. En god terrassevarmer giver naturligvis den varme, du ønsker dig. Men overvej, hvilket område, du gerne vil have opvarmet. Er det altid det samme sted f.eks. ved spisebordet eller loungesættet? Eller vil du gerne kunne flytte rundt på terrassen? Vil du helst have varmen oppefra fra en væghængt, lofthængt terrassevarmer eller en varmelampe i parasollen eller på en stander? Du kan også vælge en mindre varmer, der skal stå under bordet og give dejlig varme til dine ben og fødder.

Hvilken varmelampe skal jeg vælge?

Det kan være lidt en jungle at finde ud af, hvilket slags rør, der er det bedste i en terrassevarmer. Det vigtigste er dog, at det er infrarødt. Er det ikke det, kan du lige så godt hænge en brødrister op, og det bliver meget dyrt i strøm 🙂

Hvordan virker en infrarød terrassevarmer?

En varmelampe med infrarøde rør er det mest optimale. Det betyder nemlig, at varmen stråler ud fra varmeren som stråler fra solen. Du mærker varmen på samme måde, som hvis du sad i solen. Varmeren varmer kun dig og dine gæster op, ikke luften. Hvilket gør, at varmen ikke blæser væk lige så nemt som ved f.eks. en gasvarmer.

Hvor stort et areal kan en varmelampe varme op?

Det er, som udgangspunkt, næsten umuligt at sige noget generelt om, hvor store arealer en el-varmer kan opvarme. Det afhænger nemlig af flere faktorer, som f.eks. rørtype, placering og effekt.

Skal jeg vælge infrarøde rør, halogen eller carbon?

Rørtypen i terrassevarmeren har en afgørende indflydelse på, hvor meget varme du kan forvente at få på terrassen. Du kan læse meget mere om de forskellige typer her.
Overordnet kan det siges, at infrarøde kortbølgerør er de mest økonomiske – her får du den største udnyttelse af energi til varme – helt op til 94%.
Halogenrør er lidt mindre økonomiske – de udnytter ca. 80% af energien til varme. Mens carbonrør er helt ned på 60%. carbonrør afgiver til gengæld mindre lys, røret bliver stadig rødt, men det stråler ikke ud i rummet på samme måde som de andre nævnte rørtyper. Vi anbefaler, at vælger du en varmelampe med carbonrør, så gå op i watt. Så vil du stadig føle, at du får varme nok.

Hvilken effekt skal min terrassevarmer have?

Vores hovedregel er, at en terrassevarmer på 1500W med infrarøde kortbølgerør kan opvarme 8-10 m2. En varmer på 2000W 10-12 m2 og en varmer på 2500W 14-16 m2.

Hvor og hvor højt skal jeg placere min el-varmer?

Placeringen af din varmer er i høj grad også afgørende, når vi har med de væg- og lofthængte varmere at gøre. Vi anbefaler altid at en terrassevarmer, monteres centreret i forhold til det primære område, du ønsker at varme op. Altså monteres en væghængt terrassevarmer, og en lofthængt for den sags skyld, altid midt for det spisebordsarrangement eller loungeområde, du gerne vil opvarme. Det nytter ikke at hænge en varmer midt på en terrasse og så håbe på, at alle ved bordet i den ene ende af terrassen får glæde af varmen.

Du skal ydermere være opmærksom på, at monteringshøjden har en væsentlig betydning for varmeeffekten. En terrassevarmer på 2000W hænges i en højde på max. 180-240 cm. En varmer på 1500W eller lavere monteres højest i 180 cm højde, hvorimod en varmer på mere end 2500W godt kan monteres op til 250-300 cm.

Så, som du nok kan fornemme, er der mange forhold at tage hensyn til, når vi taler om, hvor store arealer, der kan opvarmes af en el-terrassevarmer. Vores bedste råd er derfor også at læse grundigt på egenskaberne under den enkelte varmer.

Terrassevarmer med eller uden lys?

Der findes terrassevarmere, som intet lys afgiver. De vil typisk være udstyret med infrarøde no-light eller black-light-rør, hvilke har en energiudnyttelse på ca. 60%. Derudover har disse varmelamper enten monteret en keramisk- eller en glasfront, som vil stjæle lidt af varmen. Vi anbefaler derfor, at man bevæger sig op i watt for at få den ønskede varme. Det vil også være nødvendigt med flere varmere, da en enkelt ikke opvarmer et ret stort areal.

Disse varmere er desuden meget vindfølsomme og anbefales derfor primært til overdækkede, lukkede terrasser.
Du kan læse mere om varmelampers lysafgivelse her.

Hvor meget strøm bruger en terrassevarmer? Hvad koster en varmelampe i strøm?

En ganske almindelig terrassevarmer på 1500W bruger ca. 1,5 kWh per time. Med en kilowatttimepris på f.eks. 2,25 kr. koster det altså 3,40 kr. at bruge en terrassevarmer med 1500 watt i 1 time.

Vælg den rette terrassevarmer – Kontakt os for rådgivning

Hos Terrassevarmer.dk tilbyder vi Danmarks største udvalg af  el- og gasterrassevarmere samt andre varmeprodukter som havepejse og bålfade . Med over 15 års erfaring kan vi tilbyde professionel vejledning og skræddersyede løsninger til både private og erhverv. Vores produkter omfatter mere end 500 varianter, og vi sikrer, at alle kunder får den bedste opvarmningsløsning til deres behov. Med hurtig levering på 1-2 hverdage og en 60 dages returret garanterer vi en tryg og nem købsoplevelse.

KÆMPE UDVALG
Med mere end 500 forskellige produkter har Terrassevarmer.dk Danmarks største udvalg af el- og gasvarmeprodukter. Uanset om du ønsker en smart elradiator til hjemmet eller en terrassevarmer til de lange sommeraftener, har vi løsningen.

15 ÅRS ERFARING
Vi er specialister inden for opvarmning og yder altid en høj service og professionel rådgivning. Vores erfaring betyder, at vi kan hjælpe dig med at finde det bedste produkt til dine specifikke behov. Da vi ikke er bundet til en bestemt producent, kan du altid være sikker på at få en faglig og saglig rådgivning baseret på dine ønsker. Vi er desuden altid behjælpelige med fejlsøgning og vejledning i forhold til brug af dit produkt.

HURTIG LEVERING
Hos Terrassevarmer.dk ved vi, at hurtig levering er vigtigt for vores kunder. Derfor leverer vi inden for 1-2 hverdage, så du hurtigt kan få glæde af dine nye opvarmningsprodukter.

RETURRET
For at sikre vores kunders tilfredshed tilbyder vi 60 dages fuld returret. Hvis du mod forventning ikke er tilfreds med produktet, kan det nemt returneres.

RING ELLER SKRIV
Kontakt os på mail info@terrassevarmer.dk eller på telefon 42 74 74 73 – vores vigtigste opgave er, at du får den varme, du ønsker. Intet spørgsmål er for stort eller for småt!

Kontakt os i dag, og få hjælp til at finde den ideelle terrassevarmer eller varmelampe til dit behov.