El Terrassevarmere

El Terrassevarmere er både billige i drift og giver et meget højt og effektivt varmeniveau.

De kan monteres alle steder og de fleste modeller tåler det danske klimas mange udfordringer.

Som du kan se på kategorierne herunder, findes der flere slags el-terrassevarmere. De har hver deres fordele og ulemper – for at få det overblik, så tag eventuelt et kig i vores produktguide.

Tilpas visning

Filter

Montering

Energikilde

Placering

Producent

Effekt

El-terrassevarmere

Det er, som udgangspunkt, næsten umuligt at sige noget generelt om, hvor store arealer en el-varmer kan opvarme. Det afhænger nemlig af flere faktorer, som f.eks. rørtype, placering og effekt.

Rørtypen i terrassevarmeren har en afgørende indflydelse på, hvor meget varme du kan forvente at få på terrassen. Du kan læse meget mere om de forskellige typer her.
Overordnet kan det siges, at infrarøde kortbølgerør er de mest økonomiske – her får du den største udnyttelse af energi til varme – helt op til 94%.
Halogenrør er lidt mindre økonomiske – de udnytter ca. 80% af energien til varme. Mens carbonrør er helt ned på 60%. carbonrør afgiver til gengæld mindre lys, røret bliver stadig rødt, men det stråler ikke ud i rummet på samme måde som de andre nævnte rørtyper. Vi anbefaler, at vælger du en varmer med carbonrør, så gå op i watt. Så vil du stadig føle, at du får varme nok.
Det er også muligt at få terrassevarmere, som slet ikke lyser. I den forbindelse er det vigtigt at være opmærksom på, om varmepanelet har en glaskeramisk front. Er det tilfældet, anbefaler vi igen at gå op i watt, da glasset forhindrer varmen lidt i at nå lige så effektivt ud.

Vores hovedregel er, at en terrassevarmer på 1500W med infrarøde kortbølgerør kan opvarme 8-10 m2. En varmer på 2000W 10-12 m2 og en varmer på 2500W 14-16 m2.

Placeringen af din varmer er i høj grad også afgørende, når vi har med de væg- og lofthængte varmere at gøre. Vi anbefaler altid, at en varmer centreres i forhold til det primære område, du ønsker at varme op. Altså monteres en væghængt terrassevarmer, og en lofthængt for den sags skyld, altid midt for det spisebordsarrangement eller loungeområde, du gerne vil opvarme. Det nytter ikke at hænge en varmer midt på en terrasse og så håbe på, at alle ved bordet i den ene ende af terrassen får glæde af varmen.

Du skal ydermere være opmærksom på, at monteringshøjden har en væsentlig betydning for varmeeffekten. En terrassevarmer på 2000W hænges i en højde på max. 180-240 cm. En varmer på 1500W eller lavere monteres højest i 180 cm højde, hvorimod en varmer på mere end 2500W godt kan monteres op til 250-300 cm.

Så, som du nok kan fornemme, er der mange forhold at tage hensyn til, når vi taler om, hvor store arealer, der kan opvarmes af en el-terrassevarmer. Vores bedste råd er derfor også at læse grundigt på egenskaberne under den enkelte varmer.