Biopejse

Her finder du smukke biopejse fra Densol.

En biopejs er en pejs, som brænder på bioethanol. Bioethanol er et organisk fremstillet spritprodukt, lavet på bl.a. kartofler, majs og roer. Ved afbrænding afgiver bioethanol kun CO2, varme og fordampet vand – ingen skadelige affaldsstoffer, sod eller røg. Der er altså tale om et særdeles miljøvenligt og bæredygtigt produkt.

Ingen skorsten eller rengøring!

En anden stor fordel ved en biopejs er, at den hverken kræver skorsten eller aftræk. Den kan dermed installeres lige, hvor du ønsker det. Du kan således få en pejs, som skaber varme og hygge, men uden besværet med at skulle bygge eller installere en skorsten, rengøre for sod og aske etc.

Tilpas visning

Filter

Montering

Energikilde

Placering

Effekt

Viser alle 5 resultater

Hvor længe kan en biopejs brænde?

Brænd-tiden på en biopejs afhænger primært af flammens styrke, altså størrelsen på flammen, når pejsen er tændt. Det har stor indvirkning på forbruget, om pejsen brænder med lille eller stor flamme. Jo mindre flammen er, desto mindre er pejsens forbrug af bioethanol, og dermed vil brændetiden være længere. Derudover er brandkarrets størrelse naturligvis også en faktor i forhold til, hvor længe pejsen kan være i gang. Et stort brandkar betyder selvfølgelig længere brænd-tid end et mindre brandkar. Man kan argumentere, at man blot kan fylde mere bioethanol i karret og derved forlænge brænd-tiden. Det er dog meget vigtigt, at brandkarret får lov at køle ned inden, der fyldes mere bioethanol på!
Som udgangspunkt kan 1 liter bioethanol brænde i 2 til 4 timer – med forbehold for ovenstående.

Hvordan fylder jeg bioethanol på min pejs?

Langt størstedelen af biopejse på markedet i dag, er udstyret med et manuelt brandkar. Det vil sige, at der ikke er tilsluttet strøm til biopejsen og du skal derfor tænde, slukke og påfylde brandkarret manuelt.

Det vigtigste ved påfyldning af et manuelt brandkar er, at du ALDRIG må genopfylde et tændt eller varmt brandkar. Bioethanol er yderst brandbart og kan selvantænde.

Påfyldning af et manuelt brandkar sker ved, at du påfylder bioethanol direkte ned i brandkarrets brændstoftank. Oftest direkte ned i brandrillen eller gennem en lille lem ved siden af brandrillen. Vi anbefaler, at du altid bruger en tragt eller en pumpe, for at undgå, at spilde bioethanolen. Skulle du komme til at spilde noget bioethanol, bør du altid tørre dette op, inden biopejsen tændes.

Ønsker du at genopfylde en manuel biopejs, der lige har været tændt, skal du sikre dig, at flammen er fuldstændig slukket og brandkarret har fået lov til at køle af i 15-20 minutter.

Hvordan tænder og slukker jeg min biopejs?

Et manuelt brandkar tændes med en lighter eller tændstik. Vi anbefaler, at du bruger en lang udgave af de to, for at undgå, at du brænder fingrene, når biopejsen antændes.

Lige efter at du har tændt biopejsen, kan flammerne være ret små og overvejende blå. Men efter et par minutter, bør biopejsen have varmet op og skulle gerne give store, flotte gule flammer.

Når du vil slukke for din biopejs, handler det om at få stoppet ilttilførslen, så flammerne bliver kvalt. Dette gøres typisk ved at lægge eller skubbe en plade hen over flammerne.

Få forholdsregler

Selvom der ikke kommer røg eller aske ved afbrænding i en biopejs, brænder den stadig med ild. Vi anbefaler derfor, at du anvender din biopejs på lige fod med andre pejse eller bålsteder, hvor du har med ild at gøre. Sørg for at lufte ud, som du ville gøre med en almindelig pejs eller brændeovn – eller i det mindste åbne døre til andre rum, så luften bliver udskiftet.

Hvordan vedligeholder jeg bedst min biopejs?

En biopejs kræver kun meget lidt vedligeholdelse og rengøring en gang imellem. Men så har du også en fin og velfungerende pejs mange år ud i fremtiden.

En biopejs udleder som nævnt ikke noget sod og aske, hvilket betyder at vedligeholdelsen er væsentlig lavere end ved en traditionel pejs. Der kan komme sorte pletter på biopejsen, når flammerne rammer kanterne af pejsen. Pletterne fjernes nemt med en fugtig klud. Du kan også med fordel sørge for, at brænderen er ren både udvendig og indvendigt. Er der glas på din pejs, kan det pudses med glas-rens.