Pas godt på dit Ildbord

Ildbordet er håndlavet og kræver derfor lidt ekstra god pleje.

Du kan opleve, at bordet leveres med mindre ujævnheder og efter et stykke tid, kan der opstå små sprækker i og afskalninger af malingen pga. de store temperaturforskelle. Der medfølger maling til mindre reparationer, kontakt os endelig, hvis du får brug for mere.

Sommersæsonen

Når ilden brænder, kan der dannes sod, både på brænderes og på det keramiske brænde. Dette bør fjernes, for at opnå den mest jævne brænding. Det gør du nemt med en fugtig klud og en blød børste.
Bordet holder sig pænt længe, hvis du sørger for at holde det rent og tørt. Husk også at trække coveret over det helt afkølede bord efter hver brug.

Vær opmærksom på, at opbevare ildbordet korrekt hele året rundt.

Når du sætter dit ildbord væk for vinteren, er det afgørende, at bordet er rengjort og helt tørt. I løbet af vinteren er det vigtigt, at du flere gange fjerner coveret fra ildbordet og lader både bord og cover tørre helt op, inden coveret trækkes på igen. Der kan dannes kondens på indersiden af coveret, som ødelægger malingen på bordet.

Når ovenstående overholdes, har du glæde af dit ildbord i mange år og du slipper for mange småreparationer!

Reparationer

Hvis du oplever afskalning på dit ildbord, kan det nemt repareres. Slib blot let med fint sandpapir, fjern støvet og mal med den medfølgende maling.