Hvor stort et areal dækker terrassevarmere?

En el-terrassevarmer er en meget effektiv opvarmningsform, som koster få kroner i timen i strømforbrug – mellem 1 og 5 kroner. Samtidig kan den dække et areal på helt op til 16 kvadratmeter alt afhængig af model og vindforhold.

Elektriske varmelamper kan typisk fås med alt fra 600-2500 Watt. Når du skal tage stilling til, om du skal vælge en varmelampe med eksempelvis 600, 1400, 2000 eller 2500 watt, skal du fokusere på montagehøjden, arealet som skal opvarmes af varmelampen, hvor vindudsat din terrasse er, og om du kun kommer til at sidde ude om sommeren eller også vil have ydersæsonen med.

Hvis du ved, at du kun benytter din varmelampe i sæsonen fra maj-august, kan du vælge en model med lavere watt i forhold til, hvis du også vil sidde ude i det tidlige forår og sene efterår.

I forhold til areal kan en 1400 watt varmelampe opvarme op til 10 kvm. Den bør dog ikke hænge højere oppe end 2,1 meter, hvis den skal give varme, mens du sidder ved dit havebord.

En 2000 watt varmelampe kan opvarme op til 14 kvm, og den kan monteres i op til 2,5 meters højde.

 

Vil du placere varmelampen i tre meters højde, bør du vælge en model med 2500 watt. En 2500 watt varmelampe kan opvarme helt op til 16 kvm.

 

Terrassevarmere på gas giver en hyggelig stemning, men den er ikke ligeså effektiv som en el-varmer. Gas-varmere har en del varmespild, fordi den varmer luften op. Hvis det blæser en smule, vil varmen simpelthen forsvinde.

Gas-varmere fås også med forskellig effekt – typisk fra 2-14 kW, hvilket naturligvis har betydning for det areal, de kan opvarme. Vær opmærksom på, at det nedenstående er afhængigt af vindforhold!

En gas-varmer med denne effekt er at betragte som en fakkel eller en lanterne – det er primært til pynt, ikke til reel opvarmning.

 

En varmer med 8 kW vil kunne opvarme 4-5 m2.

 

Med denne effekt kan varmeren opvarme et areal på 6-7 m2

 

Shopping Cart